lazer epilasyon

Lazer Epilasyon İzmir

izmir güzellik merkezi

Lazer Epilasyon Nedir?

İzmir lazer epilasyon uygulamaları; Kalıcı, acısız ve ağrı hissi oluşmadan uygulanan, konforlu ve sonuçları bakımından bir daha oluşmadığı için kalıcı olan bir estetik uygulamadır. Lazer teknolojisinin gelişmesiyle kişilerde istenmeyen tüylere kalıcı çözümler sunulmaktadır. İnsanlar tüy ve kıl sorunlarına kalıcı çözümler ararken birçok yol denemişler ve etkileri anlamında kalıcı bir sonuç alamadıkları için başarısız olmuşlardır.  Doğru yöntem ve doğru tekniklerle uzman kişiler tarafından yapılan uygulama son derece güvenli bir şekilde İzmir lazer epilasyon uygulanmaktadır.

Lazer Epilasyon Nasıl yapılır?

Lazer cihazları kişilerin kıl ve cilt yapısına göre farklı başlıklarla uygulama için hazırlanmaktadır. Kişinin kıl ve cilt yapısının analizi sonucu doğru uygulama yöntemi seçilir ve kişinin kıl yoğunluğu olan bölge cihazların yardımıyla taranır. Taramanın yapılacağı bölgedeki kıllar seans öncesi tıraş edilmelidir ki kıl kökleri net bir şekilde görülmesi amacıyla Bornova lazer epilasyon yararlı olan bir uygulamadır. Islak mendil yardımıyla bölge dış etkenlerden temizlendikten sonra cihaz başlıkları ısı enerjisi vererek kıl köklerini tahrip eder.

Tahrip olan kıl kökleri bir daha çıkmamak üzere seanslar sonrası dökülme şeklinde yok edilerek kişilerin pürüzsüz bir tene kavuşması amaçlanmaktadır. Karşıyaka lazer epilasyon Seans sayısı ve süresini kıl yapısı belirlerken doğru tekniklerin seçilmesi kıl yapısına bağlı olarak değişim göstermektedir. İşlemlerin sonrasında güneş ışınlarına maruz kalınmaması ve ilk 24 saat sıcak suyla temas olmamalıdır. Konuyla ilgili olarak uzman kişi tüm önerileri hastaya yapmaktadır.

Lazer Epilasyon Yöntemleri

Estetik bir uygulama olan lazer epilasyon uygulamaları 4 farklı teknikle yapılmaktadır. Bu tekniklerin belirlenmesinde ten rengi ve kıl yapısı etkili olan faktörler olup her kişide farklı yöntemler olumlu sonuç vermektedir. En sık tercih edilen İzmir lazer epilasyon uygulamaları diode lazer epilasyondur.

Alexandrite yöntemi açık tenli ve koyu kıllara sahip olan kişilerde başarılı bir şekilde uygulanır. Diode lazer epilasyon yöntemi ise dalga boylarının diğer yöntemlere göre daha uzun olmasından kaynaklı her cilt tipine hatta koyu tenli kişilere bile uygulama başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Diğer yöntemler olan ruby ve ND YAG lazer epilasyon ise çok koyu tenli ve ince tüyler için özel üretilmiş yöntemler olmasına rağmen çok derinlere etki etmesinden ve ağrılı olmasından dolayı tercih edilmeyen İzmir lazer epilasyon uygulamalarıdır.

Lazer Epilasyon Kimler İçin Uygundur?

18 yaş üzeri kadın ya da erkek fark etmeden uygulama güvenle yapılabilmektedir. Önemli olan İzmir lazer epilasyon uygulamalarında kişilerin durumuna uygun yöntemlerin belirlenmesi ve doğru tekniklerle işlemlerin yapılmasıdır. Bu şekilde uygulama yapıldığı takdirde sadece kıl köküne etki etmesinden dolayı çevre dokulara bir zararı olmadan güvenle uygulama yapılıp herhangi bir yan etki göstermemektedir.

Uygulama sonrasında görülen kızarıklık ve şişlikler geçici olup buz uygulamaları yapılarak rahatlama sağlanabilir. Lazer epilasyon her alanda güvenle kullanılırken rahatsızlık ya da hamilelik durumlarında uzman kişi mutlaka bilgilendirilmelidir. Uygulamayı yapan kişinin uzman olup cihazların FDA onaylı olması halinde herkese işlem konforlu bir şekilde yapılabilir.

Lazer Epilasyon Kullanım Alanları

Acısız ve ağrı hissi oluşmadan yapılan İzmir lazer epilasyon uygulamaları lazer ışınlarının yardımıyla kalıcı bir tedavi sağlamaktadır. Lazer ışınları birçok alanda güvenli olmasıyla birlikte tıp alanında da uzmanların önerdiği bir uygulamadır. Özellikle kılcal damar ve varis tedavilerinde kullanılmaktadır. Epilasyon anlamında ise genital bölge, kol ve koltuk altı, bacak gibi vücudun her alanında başarılı bir şekilde uygulama yapılarak olumlu ve kalıcı etkiler yarattığından dolayı özellikle kadınlar tarafından yaygın bir kullanım alanında sahiptir.

Lazer Epilasyon Faydaları Nelerdir?

Epilasyon uygulamaları gelişen teknoloji sayesinde acısız ve ağrısız olan uygulamalardır. İzmir lazer epilasyon işlemleri sonrasında ilk seansta bile etkileri rahatlıkla görülmektedir. Ağda, jilet ve tüy dökücü kremlerde yaratılan etkilerin dışında kalıcı, zahmetsiz ve ağrısız bir şekilde kısa süreli yapılan uygulamalar olduğundan dolayı yaygın bir şekilde tercih edilmektedir. Tekrarlanması gerekmeden kalıcı olarak kişilerde kısa sürede etkileri görülmektedir.